Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η επιστροφή του Μπλεκ. Μία συνέντευξη του Λεωκράτη Ανεμοδουρά.


Ο αγαπητός φίλος Λεωκράτης Ανεμοδουράς παραχώρησε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα http://grekamag.gr/. Αναδημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα.

Πώς αποφάσισες να επαναλειτουργήσεις τον εκδοτικό οίκο;
Σπούδασα άσχετο αντικείμενο, επιχειρησιακή έρευνα στο οικονομικό πανεπιστήμιο αλλά πάντοτε υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου η οικογενειακή επιχείρηση. Παρότι είχα σπουδάσει στην Αγγλία και θα μπορούσα να μείνω εκεί, η ασφάλεια της οικογενειακής επιχείρησης με κέρδισε – κάτι το οποίο πιστεύω ότι είναι λάθος γιατί ακόμη κι αν καταλήξεις στην οικογενειακή επιχείριση που το πιθανότερο είναι να καταλήξεις, είναι καλύτερο να έχεις περάσει και από κάπου αλλού. Έκανα μια προσπάθεια να κάνω κάτι πέρα από την οικογενειακή επιχείρηση, τελικά γύρισα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά. Από το 2012 προσπαθώ να ξαναζωντανέψω τις εκδόσεις μας. Στην ουσία ήταν μία παρότρυνση από λάτρεις των κόμικ ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Νικολαΐδης. Το θέμα των εκδόσεων ειδικά σε μία τέτοια περίοδο είναι ένα είδος ψώνιου, λίγοι κάθονται να ασχοληθούν πια. Το να κάθεσαι να περιμένεις κάθε μήνα το δελτίο με τις πωλήσεις και να μην ξέρεις αν θα μπεις μέσα είναι ένα χτικιό που δε νομίζω ότι ανταμείβεται και τόσο πολύ. Για μένα είναι ικανοποίηση όταν παίρνω στα χέρια μου το περιοδικό και ξέρω ότι έχω συμβάλει και συντονίσει μια ομάδα για να βγει αυτό. Οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί όλα καθορίζονται από το τι πουλάς οπότε υπάρχουν μήνες που βγάζεις πολύ λίγα και άλλοι που βγάζεις περισσότερα.

Πώς πάει το εγχείρημα της επαναλειτουργίας;
Το εγχείρημα πάει πάρα πολύ ικανοποιητικά. Είμαστε στο τεύχος 14 και στην αρχή δεν είχα ιδέα αν θα συνεχίσει το περιοδικό. Συνεχίζουμε πολύ δυναμικά με σταθερές πλέον πωλήσεις, κάποιες φορές λίγο πάνω άλλες λίγο πιο κάτω. Έχουμε επιλέξει να έχουμε πολλούς ήρωες σε ένα τεύχος για να δυναμώσουμε την ανταπόκριση, αφού ο κάθε ήρωας έχει το δικό του φανατικό κοινό. Σε ένα πλούσιο τεύχος 164 σελίδων που κοστίζει 3,90 ευρώ και πουλιέται σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης ετοιμάζουμε ένα site (www.grifos.gr), με πνευματικά παιχνίδια, σταυρόλεξα, κουίζ και Sudoku. Είναι project που με ελκύει πολύ γιατί είναι κάτι καινούριο.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε εδώ: http://grekamag.gr/45412/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...