Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 21: Asterix - Έθνος #28


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 10 Μαίου το φύλλο αρ. 1700, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Σε αυτό το τεύχος: H ΓΑΛΕΡΑ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ ("LA GALERE D' OBELIX")
(Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκληρόδετη έκδοση).

Η γαλέρα του αυτοκράτορα καταλαμβάνεται από στασιαστές και ενώ αυτοί αποφασίζουν να καταφύγουν στο μοναδικό μέρος που δεν υπάρχουν Ρωμαίοι, ο Οβελίξ στο μικρό ανυπότακτο χωριό δεν αντέχει πια να βλέπει τους άλλους να πίνουν το μαγικό ζωμό και αποφασίζει να πιεί και αυτός, κάτι που ρητά ο δρουίδης Πανοραμίξ το έχει απαγορέυσει. Και τότε συμφορά, συμβαίνει το κακό, τόσο μεγάλο όσο ένα μενίρ. Έτσι ο φίλος του, Αστερίξ και ο δρουίδης Πανοραμίξ, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο υψηλό επίπεδο της επιστήμης της μυθικής Ατλαντίδας. Και αρχίζει το περιπετειώδες ταξίδι με πολλούς Ρωμαίους, παράδοξα σινιάλα, μπούφλες, πειρατές και... παιδάκια. Και όχι μόνο αυτό. Η ωραία Φραμπάλα παρεξηγείται όταν κάποιος που δέχεται τα φιλιά της στέκει σαν μάρμαρο και ένα συνονθύλευμα καρπαζωμένων Ρωμαίων καταφέρνει να πιάσει, επιτέλους, όμηρο τον Οβελίξ. SUMMUM JUS, SUMMA INJURIA! Υποκριτές, νερόβραστα αγριογούρουνα και πεινασμένα λιοντάρια δεν είναι από τα μικροπράγματα που γεμίζουν κάποιον με όρεξη για τη ζωή. Το χωριό των ανυπότακτων Γαλατών θα ξαναβρεί την όρεξή του;

Επόμενο τεύχος: ΟΒΕΛΙΞ ΚΑΙ ΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...