Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 17: Χουαλάπα


Η περιπέτεια που θα θυμηθούμε σήμερα, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 448 του Μικρού Σερίφη, τον Μάιο του 1972! Είναι γραμμένη από τον Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και επανακυκλοφόρησε στα τεύχη 885 και 1331.

Υπόθεση: Σε μια έρημη περιοχή κινούνται οι ήρωες μας, όταν διακρίνουν από μακριά ένα ανοιχτό αμάξι, ακίνητο και χωρίς αμαξά. Πλησιάζουν με μεγάλη περιέργεια και τα άλογα της άμαξας τους υποδέχονται χλιμιντρίζοντας ανήσυχα. Δεν αργούν να ανακαλύψουν μια νεαρή Ινδιάνα δεμένη και σκεπασμένη με μία κουβέρτα. Όταν την ελευθερώνουν, εκείνη τους λέει πως ονομάζεται Χουαλάπα, όμως πριν προλάβουν να την ρωτήσουν οτιδήποτε άλλο κάνουν την εμφάνισή τους Ινδιάνοι. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα που είχε βγει προς αναζήτηση της Χουαλάπα. Τα τέσσερα παιδιά δοκιμάζουν τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής τους, όταν η Ινδιάνα λέει στους ανθρώπους της φυλής της ότι την αιχμαλώτισαν εκείνα!


Οι Ινδιάνοι τους συλλαμβάνουν και τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν… Τους οδηγούν στο χωριό τους και τους δένουν μέσα σε μια σκηνή. Το ίδιο βράδυ, η Χουαλάπα μπαίνει στην σκηνή που βρίσκονται τα παιδιά και ελευθερώνει την Ντιάνα και τον Πεπίτο. Τους λέει πως αν θέλουν να ζήσουν οι φίλοι τους θα πρέπει να κάνουν κάτι για εκείνη...

Κριτική περιπέτειας: 2/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...