Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 15: Οι Ινδιάνοι ζητούν αίμα


Η ιστορία αυτή, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 151 του Μικρού Σερίφη, το 1965, με τον τίτλο "Ποιος έδωσε το σύνθημα;". Είναι γραμμένη, βέβαια, από τον Πότη Στρατίκη, ενώ αναδημοσιεύθηκε δύο φορές, στα τεύχη 629 και 1072 του περιοδικού. Σε αυτές τις εκδόσεις, η περιπέτεια άλλαξε όνομα και δημοσιεύθηκε ως "Οι Ινδιάνοι ζητούν αίμα".

Υπόθεση: Τα τέσσερα παιδιά φτάνουν σε ένα απομονωμένο χωριό και ζητούν φιλοξενία. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα τους επιτεθούν οι Ινδιάνοι και λένε στα παιδιά πως είναι καλύτερα να φύγουν. Φυσικά, οι φίλοι μας δεν φεύγουν αλλά μένουν και βοηθούν στην άμυνα του χωριού. Θα τοποθετηθούν σκοποί για να μην αιφνιδιαστούν οι κάτοικοι από τους ερυθρόδερμους, ενώ θα μοιραστεί και ένα σύνθημα που το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Δυστυχώς, κάποιος θα προδώσει το σύνθημα αυτό και οι Ινδιάνοι θα μπουν στο χωριό και θα απαγάγουν γυναικόπαιδα… Ο Τζιμ, αναλαμβάνει να ελευθερώσει τους αιχμαλώτους, ενώ παράλληλα όλοι αναζητούν τον προδότη... Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να υποπτευθεί ποιος πραγματικά είναι...


Κριτική: 2/5
Δημοσιεύουμε το εξώφυλλο του τεύχους 1072 και την βινιέτα του τεύχους 151.
Σημείωση: τα στοιχεία που παραθέτονται στην ενότητα "Αξέχαστες Ιστορίες", είναι άγνωστα και βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Περιλαμβάνονται στο λεύκωμα "Μικρός Σερίφης, Ένα ταξίδι από το μύθο στο θρύλο", του Παναγιώτη Πλαφουτζή, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...