Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 12: Ο "Μάγος" της Σάντα-Φε


Συνεχίζοντας την παρουσίαση των ιστοριών που για κάποιον λόγο μας έμειναν αξέχαστες, περνάμε και πάλι στον Μικρό Κάου-μπόυ και μάλιστα σε ένα από τα πρώτα τεύχη του περιοδικού! Συγκεκριμένα, θα σας θυμίσουμε την ιστορία "Ο Μάγος της Σάντα-Φε" που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 9 του αγαπημένου μας περιοδικού. Είναι γραμμένη, φυσικά, από τον Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και ξαναδημοσιεύθηκε τρεις φορές στον Μικρό Αρχηγό (τεύχη 4, 336, 610). Η βινιέτα και το εξώφυλλο που δημοσιεύουμε εμείς είναι από την δεύτερη έκδοση (Μικρός Αρχηγός #4).

Υπόθεση: Μια συμμορία ληστών επιτίθεται σε μια χρηματαποστολή. Οι συνοδοί φρουροί αντιστέκονται σθεναρά, όμως τα τρομαγμένα άλογα της άμαξας το σκάνε και λίγο πιο κάτω το αμάξι αναποδογυρίζει. Τους πυροβολισμούς τους ακούει ένα στρατιωτικό απόσπασμα που εμφανίζεται και οι ληστές φεύγουν για να γλιτώσουν. Όταν λίγο αργότερα οι στρατιώτες, μαζί με τους υπαλλήλους της τράπεζας φτάνουν στα συντρίμμια της άμαξας, δεν βρίσκουν τον σάκο με τα χρήματα, όσο και να ψάχνουν. Όλοι υποθέτουν πως κάποιος από τους ληστές έφτασε κοντά στο αμάξι και τον άρπαξε… Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι… Όταν θα αναλάβει την υπόθεση ο Τζιμ Άνταμς θα σκεφτεί κάτι που είχε διαφύγει απ' όλους...


Κριτική: 3/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...