Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 10: Ένα γενναίο κορίτσι


Τον Μάιο του 1979 δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά αυτή η περιπέτεια στον Μικρό Κάου-μπόυ, στο τεύχος 688.
Ο συγγραφέας δεν είναι γνωστός, μιας και την περίοδο εκείνη δεν δημοσιευόντουσαν τα ονόματα των συγγραφέων στο περιοδικό. Αναδημοσιεύθηκε, επτά χρόνια αργότερα, στο τεύχος 1072.
Υπόθεση: Το τσίρκο «Φαρ-Ουέστ» γυρίζει από πόλη σε πόλη και δίνει παραστάσεις. Ο κόσμος πληρώνει ευχαρίστως για να δει τα πολύ όμορφα νούμερα των κλόουν, των ζογκλέρ, της Σούζαν Μπερς, του κοριτσιού-λάστιχο αλλά και αυτό του υπνωτιστή Μακ Λεν που μπορεί να υπνωτίσει οποιονδήποτε από τους θεατές θελήσει… Το παράξενο, βέβαια, είναι πως απ’ όπου περνάει το τσίρκο, το τελευταίο βράδυ πριν φύγει, ληστεύεται και η τράπεζα της πόλης! Οι ληστές δεν αφήνουν ίχνη, ενώ δεν υπάρχουν ούτε ίχνη διάρρηξης στις πόρτες των τραπεζών. Ο κάπταιν Κούπερ, στέλνει τα τέσσερα παιδιά του νόμου να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των ανθρώπων του τσίρκου, το οποίο επισκέπτεται το Ώστιν!... Οι ήρωες μας, μαζί με άλλους ανθρώπους του νόμου, θα μείνουν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα γύρω από τις δύο τράπεζες της πρωτεύουσας. Η νύχτα περνάει και κανείς δεν έχει πλησιάσει, όμως όταν ο ένας από τους δύο τραπεζίτες ανοίγει το κατάστημά του το πρωί, βρίσκει το χρηματοκιβώτιό του άδειο!... Ο Τζιμ, κάτι υποψιάζεται...


Σας θυμίσαμε κάτι; Αναζητήστε τα τεύχη στα οποία δημοσιεύθηκε η συγκεκριμένη περιπέτεια και απολαύστε την...
Κριτική: 3/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...